23 Eylül 2011 Cuma

You've Fallen For Me/Heartstrings/페스티벌 [2011]





Bu dizimizin başrol oyuncularını gördüğümde öyle bir sevindim ki anlatamam. You're Beautiful'un yakışıklı umutsuz aşığı Shin Woo ve paylaşılamayan kadın Go Mi Nam'ı tekrar aynı karede görmek. Tamam artık bu sefer olacak diyor insan ister istemez. Çünkü YAB'da ne kadar üzüldüğümü anlatamam ShinWoo abimiz için. Neyse YAB'ı da başka bir zaman yorumlarız konumuz o değil.

Karakterler

Esas kızımız Lee Kyu Won (Park Shin Hye)



Bu kızı severim YAB'dan beri. En sevdiğim aktris desem yalan olmaz herhalde. O tombik yüzü çok şeker. Her saç stili de yakışıyor. Bu dizide giydiği uzun etekler ve elbiselerle de oldukça tatlıydı.
Lee Kyu Won karakterine gelirsem, üniversitede geleneksel müzik eğitimi almakta ve Kore'nin geleneksel enstrümanlarından "gayageum" çalmaktadır.


Esas oğlanımız Lee Shin (Jung Yong Hwa)



Karakteri gereği başlarda Mischievous Kiss'deki Baek Seung Jo'ya benzettim. Soğuk, uyuz, ukala ve cool hareketler falan. Ama sonra o kadar odun olmadığını gördüm tabi. Lee'miz de modern müzik eğitimi almakta ve gitar çalmaktadır. Ayrıcana gençler arasında pek popüler olan "Stupid" adlı grubun solistidir. Grubun adı neden Stupid ben de bilmiyorum tabi, ona değinmiyorlar dizide. Okula da sürekli pisikletiyle gidip gelmektedir.


Yönetmen Kim Suk Hyun (Song Chang Ui)



İlk defa bu diziyle girdi hayatıma, hoş gelmiş sefa gelmiş. Başrolden bile daha çok sevdim bu adamı desem yeridir. O ne tatlı bir yönetmendir Allahım. Bizim okulda da olsa böyle hocalar dedim içimden yani o derece. Yakışıklılık desen var, sempatiklik desen var, iyilik desen en çok o var zaten. Bu yönetmenimiz de eskiden bu üniversitede eğitim görmüş, kendini geliştirmiş ve Broadway'de çalışma fırsatı yakalamıştır. Dizide zaten sürekli Broadway'den geldiğine parmak basıyor. Yazmayı unutmuşum biraz da ukalaca ama o hali bile sempatikk.

Başka karakterler de var elbet ama bunlar en gereklileri olduğu için diğerlerini es geçiyorum, üşendiiimmm.


Dizi hakkındaki genel düşüncelerime geleyim;

Uzun zaman sonra "bitse de gitsek" dedirtmedi bana bu dizi. 14 bölümü gayet eğlenceli bir müzikal şeklinde gidiyor. 15. bölümde içerik biraz dramatize oluyor ama son bölüm olduğundan güzel bir final oluyor. Final bakımından da tadında bırakmışlar. Mutlaka izlenmeli bence. 9/10 ederidir ^^


BUNLARI SEVDİM



İlk bölümde kızın çocuğun peşinden gidip de rezil olduğu sahne. Burada çok gülmüştüm. Kızın bir de eliyle "git git" yapması komediydi.



Burda yönetmenin, kızın saçlarını karıştırarak şakalaşması falan çok şekerdi. Hatta aha bu adam buna aşık olacak demiştim ama kararsız senaristler vazgeçtiler herhalde.



Kızın önüne kitapları yığıp gözetlersin tabiii. Bu arada bu turuncu gömleğe de bayıldım ben.



"Ajusshi sen sapık falan değilsin dime?" :D




En güzel sahnelerdendi bisikletli olanlar.




  Lee Shin'in kendini anlatamadığı, çuvalladığı sahne ^^ 






.
.
.
Ve daha nicesini...

Merak eden izlemeliiii...

Dizideki en beğendiğim şeylerden biri de müzikleriydi şüphesiz. Beğendiklerimi paylaşayım;

Ana şarkımız bu biterken falan çalıyor sürekli.



Lee Kyu Won'umuzun yarışma esnasına söylediği hüzünlü şarkı. Fena bir sahneydi hee.



Bu da gene slow bir parça.



Kızımız söylüyor bunu da.


17 Eylül 2011 Cumartesi

Ne Yazılır ki Şimdi?

Merhabalar,

Kendim hakkında yazı yazmayı pek beceremem o yüzden blog açma amacımdan başlayayım. Öncelikle film/dizi izlemeye bayılırım. İzlediğim film/diziler hakkında yorum yapmayı da sevdiğimden, uğraşacak bi meşgalem olsun istedim. Amaç film/dizi yorumları yazmak ama arada kendimce saçmalamam serbest tabi ruh halime göre. 

Neleri izlediğime kısa bir değinecek olursam; başta Holywood demesek ayıp olurdu herhalde. Ama bu aralar en çok Güney Kore yapımlarını izliyorum. Keşfedeli 2 sene olmuştur herhalde. Bu ülkeye, insanlara olan sempatim de arttı. Başta önyargılı davransam da izledikçe yanıldığımı anladım. Buradan da hiçbir şeye önyargılı olmayın diye bir mesaj vereyim hani.  Bu arada ilk blog deneyimim olacak burası. Durdum durdum okul başlıyor blog açıyorum. Bakalım ne kadar ne yapabilcem, ne kadar ilgilenebilcem. Uğrayacak ziyaretçilere şimdiden hoşgelmişsiniz diyorum ^^