22 Nisan 2012 Pazar

The Walking Dead "2. Sezon"


2. sezon başında şöyle bir yazı yazmıştım buna istinaden, sezon biteli çok olmasına da rağmen bir değerlendirme yazayım dedim.

Öncelikle böyle bir diziyi izlememize vesile olan her kim ellerinden gözlerinden öperim. Zombili yapımlar içerisinden örnek gösterilebilecek bir yapım çıkarttıkları için.

İlk olarak izlemeyen arkadaşları uyarayım, yazı spoiler içerir.

Kahramanlarımız, 1. sezon sonunda gittikleri merkez yok olduğundan dolayı, 2. sezonda da yine yolda bulurlar kendilerini. Arabaların olduğu bir otoyolda, diğer arabalardaki her türlü şeyden yararlanmak için dururlar. Bu sırada ilerden zombi sürüsü gelir ve bunlar apar topar saklanırlar. Sonra illa bir aksilik çıkacak ya zombilerden biri Sofia'yı görür ve Sofia kaçmaya başlar falan Rick de peşinden gider. Rick, kızı iyi bir yere saklayıp zombileri üstüne çeker ama döndüğünde kızı bıraktığı yerde bulamaz ve 7 bölüm boyunca Sofia aşağı, Sofia yukarı herkes arar durur. Hatta Daryl aramaya çıktığı bir sefer ölümün eşiğinden döner adeta. Böyle 7 bölüm boyunca ha şimdi bulundu bulunacak derken oyalayıp dururlar bizi. Ya o kadar aradıklarına da değse bari be 7. bölüm sonunda "Zombi" Sofia'yla karşılaşırlar. Ayrıca Sofia'nın kaybolması yetmezmiş gibi bir de daha ilk bölümde Carl vurulurur. Onun iyileşme süreci ve Sofia'nın aranması derken sezonun yarısını bu saçmalıklarla doldururlar işte.
  
Bu sezonda genel olarak kadın kahramanlara karşı bir nefret oluştu bende. Sinir katsayımı yükseltmelerine göre sıralıyorum bu isimleri evet ilk isim geliyorrr (Biliyorum tahmin etmeniz hiç de zor değil)

1-LORI (Sarah Wayne Callies)


Bu kadın için daha farklı kelimeler kullanmak geçiyor içimden ama bozmuyorum terbiyemi. Shane'le Rick'in arasını açtığı yetmezmiş gibi bir de sezon sonu Rick'e posta koyuyor. Sanırsın her şey onun yüzünden olmamış. İşte böyle yüzsüz bir kadın. Ayrıca bebek konusunda da emin olmayıp Rick'e tabi senin diye diretmesi de ayrı bir sahtekarlık. Of yazarken yine sinir oldum.

2-MAGGIE (Lauren Cohan)


Glenn'le olan yakınlaşması benim gibi bir koreli sever insanı deli etti. Yanlış anlaşılmasın Glenn mutlu olsun ona sözüm yok ama bu kızımız çocuğu ayartıp hiçbir şey olmamış gibi davranır. Ama bir süre sonra çocuk kıymete biner nedense. Çocuğumuzun kafasını allak bullak eder bu yüzden kızgınım buna!

3-ANDREA (Laurie Holden)


Saçma sapan silah merakı yüzünden az kalsın Daryl'in ölümüne neden olacaktı bu ablamız. Dale'e karşı olan gereksiz tutumu da sinir bozucuydu. Ve Shane'le arasında geçenler bir kez daha bu kadından nefret etmemi sağladı.

Erkeklerden de şüphesiz ki SHANE (Jon Bernthal)'di beni deli eden.


Bu sezonda Shane'in tamamen gerçek yüzünü görmekle birlikte -gerçi geçen sezondan vermiştim ben onun notunu- ardından öldüğünü görmek rahatlattı beni. Sürekli sorun çıkarıyordu ve diğer insanlar için de tehlike arz ediyordu. Ama bu karakterin bu kadar erken diziye veda etmesi beni oldukça şaşırttı.

Şimdiii gel gelelim en sevdiğim elemanlara;

1-GLENN (Steven Yeun)


Fedakarlık diye tanımlıyorum Glenn'i. Gerçekten de öyle çoğu şeyde kendini düşünmeyerek boyundan büyük fedakarlıklar yapıyor. Ayrıca Koreli olması başlı başına sevilme sebebi :)

2-DARYL (Norman Reedus)


Biraz geri planda kalmış bir karakter, sessiz sedasız. Katı görünümlü ama oldukça da düşünceli. Hiç belli etmiyor ama iyi bir kalbe sahip. Ahah biraz garip oldu bunun açıklaması ama neyse bu yüzden seviyorum Daryl'i. Ayrıca Glenn gibi oldukça fedakar bir karakter. 

3-RICK (Andrew Lincoln)


Liderlik vasfının yanı sıra her zaman adaletli ve düşünceli davranması sevmek için bir neden. Şu ana kadar aldığı her karar bence doğruydu bu yüzden severim kendisini.


Evet şuan için 3. sezonda neler  olacağı merak konusu. İlk sezonda olduğu gibi 2. sezon sonunda da yine sığındıkları yerden kaçmak zorunda kaldılar. Ve bu sefer başka bir yer keşfedecekler, durum öyle gözüküyor yani :)


2. sezonla ilgili söyleyeceklerim bu kadar. Birkaç beğendiğim resim ve gifleri de paylaşıyorum sizler için ^^


Çok şeker değil mi telefon kabııı ^^


Bu fotoğrafına bayıldımmm


En sevdiğim ikili ^^







Çok manidar olmuş bu bakışma :D




 Steven Yeun ve Norman Reedus'a torpil geçtim kabul ediyorum! Seviyorum n'apim :))