2 Mart 2012 Cuma

Antique Bakery/서양골동양과자점 앤티크 [2008]


OYUNCULAR


Jo Ji Hoon (Jin Hyuk)



Kim Jae Wook (Sun Woo)



Yoo Ah In (Gi Beom)



Choi Ji Ho (Su Young)


Jin Hyuk, geçmişiyle ilgili öğrenmek istediği bir bilinmezlik uğruna bir pastane açar. Sırf bu gizem yüzünden hiç sevmediği pastalarla da içli dışlı olmak durumundadır tabi. Ona tamamen alakasız olan bu sektörde, yanına iyi bir şef arar ve lisedeki arkadaşı Sun Woo'yu bulur. Sun Woo Fransa'da ünlü bir şefin yanında çalışmıştır ve mesleğinde de oldukça başarılıdır. Jin Hyuk, Sun Woo'dan her ne kadar hoşlanmasa da öyle iyi bir şefi bulamayacağı için onu işe alır, daha doğrusu ikna eder. Pastaneye bir de garson lazımdır ve eski boksçu olan Gi Beom olur bu kişi de. Son adamımız ise Jin Hyuk'a korumalık eden Su Youngdur.










Filme dair, konu olarak pek bir şey anlamadım, biraz sığ kalmış sanki. Tür olarak hangisini demek doğru olur bilemiyorum dram, komedi, romantik, psikolojik falan fişman biraz karıştırmışlar sanki. Başrolümüzün yaşadığı olayların yansıtılması mı desem herneyse filme ağır kaçmış bazı yerlerde. Çünkü film, genel itibariyle yumuşak, çerezlik dediğimiz türden. 

Değinmeden edemeyeceğim  bu gay olayı alıp başını gidecek diye korktum bir an. Hatta filmin başlarında dedim lan bu film böyleyse hiç izlemeden bıraksam mı falan. Sonra dedim başrolümüze ayıp olmasın :) Neyse ki en azından o korktuğum başımıza gelmedi. Homofobik bir insanım ben doğru ya da yanlış. Olumlu bakmak da benim elimde değil, onların seçimlerinin elinde olmadığı gibi. Bir de tamam hoşlanıyorlar falan bir nebze de filmlerde işin içine cinsellik soktuklarında gerçekten itiyor. Hoş karşılayamıyor benim gibi bir insan.

Jo Ji Hoon'u ilk defa izledim ve çok beğendim bu filmde. Filmografisini inceledim ama fazla yapımda yer almamış. Filmde çok fazla sigara içiyordu. Her ne kadar rahatsız olsam da acayip yakışıyordu kendisine yalan yok ^_^ 

Kim Jae Wook'u daha önce Coffee Prince ve Marry Me Marry'de izlemiştim. O zamanlar pek sevmemiştim. Bu rolde de hiç ısınamadım zaten kendisine. Hele bir de gerçek yaşantısında da tercihinin o yönde olduğunu öğrenince hepten soğudum. Senle yıldızımız barışmaz beybi.

Yoo Ah In, sen ne sempatik veletmişsin öyle. Bende dizisi de varmış bunun Sungkyunkwan Scandal. Ama daha onu da izlemeye vakit bulamadım. Neyse aklımda ama izleyeceğim en kısa zamanda!

Choi Ji Ho için pek bir şey söylemeye gerek yok, fazla rolü yoktu kendisinin.


Onun dışında son bir değerlendirme yapacak olursam; insana bir şey katan, unutulmaz filmlerden değil kesinlikle. Ama ara ara tebessüm ettirdi bazı yerlerde. Filmin sonunda çalan müzik de gerçekten çok iyi seçilmiş, filmin tamamlayıcısı olmuş. Böyle sıcacık bir sonla bitiyor ve benim içimi huzur kapladı sonunda müzikle birlikte. Film bitti müziği hala dinliyorum mesela. Filmin içeriği kadar böyle küçük detaylar da çok önemli aslında, çok şey katabiliyor filme. Bu hoş müzik eşliğinde yazımı sonlandırıyorum ve boş zamanınız varsa izleyebilirsiniz diyorum ^_^

Filmin sonunda çalan ve beni mest eden şarkı 


Ama ben bu şarkının adını sanını öğrenemedim ya:( Öğrenen, bilen varsa büyük sevap işler yani söyliyim!

4 yorum:

  1. buldum bulduuum!! şarkıyı yani :D neden bilmiyorum ama gece gece baya aramışım xD

    http://www.mrtzcmp3.net/Jaurim_____________Something_Good__Antique_Bakery_OST__1s.html

    Jaurim - Something Good {Antique Bakery OST} (yukardan indirebilin)

    geç oldu yazıyı okumadım ^^

    hoşçakaaal :))

    YanıtlaSil
  2. Ordan değil de başka bir yerden indirdim çok sağol bidüşün arkadaşım çok düşüncelisin beni mutlu ettinn ayy çok sevindim yaaa :)
    Kızın sesi çok hoşşş ♥

    Hoşçakal sen deee, her zaman beklerim ^^

    YanıtlaSil
  3. Yoo Ah In sen ne pislik bir insansın lan. Böyle mi başlanır kariyere? Tipe bak.

    O diziyi sakın izleme beybi. Sakın =(

    YanıtlaSil
  4. Aaa nedenki herkes beğenmiş? Niye izlemiyim?? :)

    YanıtlaSil