21 Ocak 2012 Cumartesi

Flower Boy Ramyun Shop/꽃미남 라면가게 [2011]


Uzun zaman sonra bir Kore dizisine başladım. Normalde altyazıları çıkmayan dizilere başlamam ama 1 bölüm kalmış ben son bölüme gelene kadar zaten eklenir dedim ama evdeki hesap çarşıya uymadı ve son bölümün altyazısını beklemek zorunda kaldım. Yani hesaplarımda günde 7-8 bölüm izlemek yoktu ve çevirinin de yeteri kadar hızlı olmaması bu neticeyi doğurdu. Ve bir de final bölümünün altyazısı uyumsuzdu bendeki videoya. O kadar bekledikten sonra finali online olarak berbat bir görüntüde izledim. Neyse efendim onu bunu boşverip diziye dair 3,5 şey çizittireyim ben.

 Karakterler

Yang Eun Bi (Lee Chung-Ah)

Atanmak için sınavlara hazırlanan bir öğretmen adayıdır. Aynı bizdeki gibi KPSS sıkıntısı çekmektedir.

Cha Chi Soo (Jeong Il-Woo)

Kore'de birçok alanda markası olan Cha Sung şirketlerinin varisidir. Bu dizideki zengin bebemiz budur.

Choi Kang Hyeok (Lee Ki-Woo)

 Ya bu çocuk için ne yazsam bilemedim açıkçası. Hem çok şey yazasım geliyor hem de hiçbir şey gelmiyor aklıma. En iyisi aşçı diyip geçmek.


Yang Eun Bi, sınavlara hazırlanırken bir yandan da Cha Sung lisesinde stajyer öğretmendir. Cho Chi Soo da tabii ki burada okumaktadır. Ama tanışmaları daha önce, ilginç bir şekilde olur. Spoi verirsem şimdi tadı kalmaz, kimse de bana sövsün istemem yani. Diğer eleman da diziye başladıktan birkaç bölüm sonra dahil olur. 

Başroldeki kızı Temptation of Wolves'ta izlemiştim. Sonradan farkettim tabi bunu. O filmde o kadar çirkindi ki inanmak istememiştim. Gerçi bu dizide de çok güzel olduğunu söyleyemeyeceğim ama baya bir yol kat etmiş yani ne yalan söyleyeyim. 

Jeong Il-Woo'yu da My Love'da izlemişim gene sonradan farkettim ki zaten o filmde çok da bir rolü yoktu. Dizinin ilk bölümlerinde karizma bulduğum bu elemanın karizması ilerleyen bölümlerde ancak bu kadar çizdirilebilirdi ya. Bildiğin yeni ergen triplerine giriyor ve gözümden düşüyor.

Gel gelelim Lee Ki-Woo'ya. Allah özene bezene yaratmış diyerek, laflarıma başlıyorum. Çok iri ve uzun duruyor ama boyu 1.89'muş. Ben inanamadım 2 metre, hatta daha uzundur diyordum. Neyse, diziyi izlerken o hareketlerine, tavırlarına hayran oldum. Ve de böyle iyi niyetli bir bebe olamaz ya. Hem kızdım, hem sevdim. Çok fazla fedakarlık örneği gösterdi, ve gerektiği kadar da savaşmadı. Ve o devasa omuzları çok güzel yastık görevi görür diye düşünüyorum. Filmografisine baktığımda; Windstruck, Crazy Waiting filmlerini gördüm. İzlemiştim onları ama hiç hatırlamıyorum Ki-Woo'yu herhalde küçüktü rolü. Ya da bilen varsa söyleyiversin. A Love To Kill ve Sad Movie izlenilecekler listesinde duruyor. Bu bebe de varmış zaten izlemek farz oldu artık.

Diziye dair de birkaç yorum yazarak yazımı noktalayacağım. Bu aralar yazı yazmak çok zor geliyor ama izlediklerimi unutmadan yazacağım. Diziye ilk bölümden itibaren hemen ısınıyorsunuz, çok sarıyor. Bir de diğer izlediğim dizilere göre bölüm süresi daha kısa 40-50 dk arası değişiyor. Zaten erken saatlerde başladığımda 7,8 bölüm izledim. Heyecanla bekliyorsunuz diğer bölümü, sabırsızlanıyorsunuz. Ve gene bir taraf seçiyorsunuz. Seçtiğiniz tarafla ilgili güzel şeyler olmasını bekliyorsunuz. Yeri geliyor kahroluyorsunuz falan. Özellikle de final bölümünde benim gibi çok sövebiliyorsunuz! Ya bu Korelilerin gerçekten final sıkıntısı çektiğini düşünüyorum. Şu ana kadar izlediğim diziler arasındaki en basit ve geçiştirilmiş finaldi. Sorunlar çözülmedi falan ortada bırakılmış bir finaldi. Üstüne üstlük ben zaten altyazı bekledim kaç gün ve olmadı online izledim falan sinir katsayım çok yükselmişti. Kore dizilerini seviyorum tamam ama hemen hemen hepsi bir kısır döngü içerisinde. Aynı konular, aynı karakterler, aynı klişeler -özellikle saçma sapan hayaller- ve batırılan finaller. Bizim dizilere bakın bir de ordan oraya ordan oraya nasıl da bağlıyorlar falan. Biz bu konuda başarılıyız bence Korelilere göre. Neyse kendimizi de övdükten sonra ben bu diziyi önerir miyim dersiniz? Bilmiyorum açıkçası. Finaline de razıyım diyorsanız tavsiye ederim. Çünkü final bölümünü çıkarıp değerlendirecek olursam benden yüksek puan alır. İlk bölümlerinde inanılmaz eğlendim. Ayrıca unutmadan, diziyi izlerken canınız acayip ramyun çekebiliyor. Öyle aman aman sevdiğim bir şey de değil aslında ama sırf bu yüzden marketten ramyun aldım :))

Artık izleyip izlememek size kalmış ama bence Lee Ki-Woo'ya bir daha bakın daha net karar verirsiniz ^.^



2 yorum:

  1. Jeong Il-Woo var diye hevesle başladığım eylenceli ama bir süre sonra kendini tekrar eden hatta aşk teması azıcık sığlaşmış bir dizi oldu benim için güzeldi ama 49 un eline su dökemezdi istemedende olsa karşılaştırdm sanırım:)

    YanıtlaSil
  2. Ben zaten dizi ilerledikçe Jeong'a gıcık oldum. Lee daha bir sevimliydi :) 49'u daha izlemedim arşivde bekliyor :))

    YanıtlaSil