15 Ekim 2011 Cumartesi

My Brother/우리형 [2004]

 Film, zıt karakterde iki kardeşin hikayesini anlatıyor. Bana oldukça Kuzey Güney'i anımsattı. Başrollerde pek sevdiğim aktörlerden Won Bin yer alıyor. Diğer isim ise ilk defa izlediğim Shin Ha Kyun. 
Won Bin
 Shin Ha Kyun


Babaları genç yaşta vefat etmiş bu iki kardeşten Sung Hyun (Shin Ha Kyun), doğuştan tavşan dudaklıdır. Bu yüzden annesi para biriktirip birkaç kere onu ameliyat ettirmiştir. Jong Hyun (Won Bin) ise, kardeşinin sağlık problemi nedeniyle hep onun gölgesinde kalmış, asi bıçkın bir delikanlıdır. Annesinin kardeşine olan aşırı ilgisi, onun, kardeşini içten içe kıskanmasına neden olur. Misal; annesi bunlara okulda yemeleri için tas hazırlar ama kardeşininkinin alt kısmına fazladan et koyar. Tabi bu durumun hep farkındadır, onu asi olmaya iten de budur aslında. Sung Hyun okul hayatı boyunca da hep başarılı takdir edilen, buna karşın Jong Hyun haylaz, başbelası serserinin tekidir. Annesi bu olayda da gene kardeşinin över över onu yerer yerer. Tipik Kuzey vakası bizim Jong Hyun. Ama hiç de çaktırmaz bu durumu, umursamıyorcasına davranır.







Durağan ilerleyen bir film. Çok iyi olduğunu söyleyemeyeceğim ama kardeşlik duygusu barındırdığından çekiyor insanı içine. Boş vaktiniz varsa değerlendirebilirsiniz.
Won Bin'i yakışıklı bulurum ama filmdeki jest ve mimikleri o kadar aptal ki, ne hale getirmiş kendini şaşırdım valla. Komik ve aptallığı yakışıklılığını gölgelemişti filmde. Kardeşi rolündeki Shin Ha Kyun ise oldukça yaşlı görünüyordu, liseli tipi yoktu açıkçası. Neyse, benden bu kadar. İzleyip izlememesi size kalmış.

0 yorum:

Yorum Gönder