6 Ekim 2011 Perşembe

Kore'deki Favori Aktörlerim

En başından söyliyim; belirli bir sıralama yapmadım, yapamıyorum çünkü! 


Jang Geun Suk
Kore'ye daha ilgim olmadığı zamanlarda Baby and Me filminin afişini gördüm. Konuya baktım falan hoşuma gitti. Filmi izledim, çook beğendim ve Jang'a da bu filmde vuruldum. Böyle başladı aslında Kore sineması serüvenim. Jang'ın da etkisi var illa ki. Bu yüzden yeri ayrıdır benim için. Sırayla ne kadar yapımını bulduysam izledim. Şüphesiz ki You're Beautiful sayesinde popüleritesi oldukça arttı. Dizideki umursamaz, havalı tavırları oldukça yakışıyor kendisine. Arada bir güldüğünde insanın içi eriyor böylece. İyi taktik heeee. Oyunculuğu iyi diyebilirim ama Marry Stayed Out All Night dizisinde beğenmedim, yapmacık gelmişti. Sesini de oldukça beğeniyorum, dizilerde izlerken şarkı söylemesi keyif veriyor.  Çok temiz yüzlü bir eleman olduğundan uzun saçlı haliyle kıza çok benziyor bu yüzden kısa saçlı halini seviyorum. Son zamanlarda o feminen giyim tarzı falan da berbat. Bu aralar gözümden düşüşte kendisi. Ama ben bıkmadan onun Baby and Me, Doremifasolasido'daki gibi eski erkeksi görünümüne kavuşmasını bekleyeceğim.


Kim Bum
Bof'un çapkın, havalı erkeği rolüyle kalbime işledi. O güzel mi güzel yüzü, gamzeleri... Benim en beğendiğim erkek modelidir bebek yüz. Neyse kendi kriterlerime girmeyeyim ben. Daha genç tabi. Filmografisi de uzun değil. Bunun da bulunduğu yapımların hemen hemen hepsini izledim. İzlemeye de devam edeceğim. Onu daha çok yerde görmek istiyorum, daha iyi yerlere geleceği kanısındayım. O güzel yüzünü bizden esirgeme bebeğim diyorum kendisine ^_^


Lee Dong Wook
My Girl'ümüzün yakışıklısı. Orada ne şekerdi ya. Kız paso kandırıyordu bunu saftiriğim. Baştan beri beğendim zaten Wookiyi. Hemen diğer filmlerine de göz attım tabi. Sinirlenince daha bir yakışıklı oluyor ya o haline bayılıyorum. Vazgeçilmezlerimdensin panpa.


Lee Min Ho
İzlemeden önce bir beğenim yoktu kendisine karşı. Hatta burnu biraz büyük diye çirkin geliyordu gözüme. Baktım Boys Over Flowers diye bir dizi var. Erkekler Çiçeklerden Önce Gelir'miş. Dedim hangi erkeklermiş bunlar? İzlemeye koyuldum tabi. Bof'taki Bülent Ersoyvari saçlarına her ne kadar gıcık olsam da bölümler ilerledikçe o çirkin saçtan kurtulması evde bir bayram havası yaratmıştı, sevmiştim baya. Orada başladı sevgim ve ardından Personal Taste geldi. Bu çocuğa düz saç yakışıyor arkadaş. Kimse yok efendim her türlü yakışıklı demesin! Saçtır bence insanı gösteren. Zaten hassas olduğum bir konudur saç bkz. Jang. Neyse lafı uzatmadan başarılarının devamını diliyorum, takipteyim!


Gong Yoo
Ben daha bu elemanımızı izlemeden evvel; "Ulan bunun nesi yakışıklı? Nesini seviyorlar? Kaşı gözü farklı yerde" tarzında hakaretvari cümleler kurmuştum. Sonra bu söylediklerimi bir bir yuttum tabi, afiyet olsun. Çook methedilen Coffee Prince'i izleyeyim dedim. Baktım bu çocuk sempatik, insanın içine işliyor. İzledikçe de gözüme baya yakışıklı görünüyor falan ondan sonrasını yazmaya gerek yok zaten...


Kang Ji Hwan
Doktor Civanımm, Hong Gil Dong'um. Adamın farklı bir çekiciğili ve karizması var izlemeden anlaşılmayan. Bir de The Relation of Face, Mind and Love diye bir filmi var. Aklınızda bulunsun çok boktan. Civan için izlerseniz o ayrı da...


Kim Hyun Joong
Ben ki Bof'ta çirkin, odunumsu ve suratsız bulduğum bu elemana nerede vuruldum Allah aşkına? Aha gene benim hoşlandığım tarzda bir karaktere büründüğünden olmasın? Nerde mi Mischievous Kiss. Umursamaz tavırlar neden hep insanı çeker ya.. Burda da aynısı oluyor. Hep zaten böyle kendilerine aşık ediyor Allah'ın odunları. Bu dizide ama Bof'a nazaran saç rengi ve modeli de farklıydı. Gene geldik mi saç konusuna? Takıntım var dedim ama zaten n'apalım. Bir de SS501'in Love Like This klibindeki saç modelini görünce de tekrardan aşık oldum kendisine. Burnu her ne kadar Michael Jackson'ı andırsa da bana seni de seviyorum panpa, kıymetini bil.


Uhm Tae Woong
Trt'de denk geldiğim Queen Seon Duk'ta gördüydüm ilk. Orda tabi geleneksel kıyafetler, uzun saçlar falan çok farkedememiştim ama potansiyel olduğu belliydi. Biraz araştırmalar sonucu birkaç da film izleyerek beğenimi pekiştirdim. Cyrano Agency'de izlenmeli özellikle. Çok karizma orada! Söylemeden geçemeyeceğim Delightful Girl'deki o kıro gömlekleri çok komiğime gitmişti ya. Nerden nereyeee...


So Ji Sub
Ağlarken, içimi parçalayan en etkili aktör. Misa'da o ağladı, ben ağladım. Amaaan çok tehlikeli bir dizi he. Her an gözyaşlarınıza hakim olamama potansiyeli taşıyorsunuz. Oyunculuğu beni çok etkilemişti o dizide. Özellikle dizinin son bölümünde annesine yemek yaptırdığı sahne içler acısıydı. Hüngür şakır tutamıyor insan kendini. Böyle bir yeteneğe sahip işte. Güzel ağlatıyor sağolsun.


Jae Hee
Bu çocuğu sevmek için Delighful Girl'ü izlemek yeterli. Oradaki hareketleri çok sempatikti. Sürekli güldürüyordu insanı. Jest ve mimik konusunda oldukça başarılı. Komedilere yakışıyor cidden.


Won Bin
Kendisini izlemeden önce fotoğraflardan görüp beğenmiştim. Sonra Mother filmini izledim. O ne muazzam bir oyunculuktu. Çok başarılıydı gerçekten. Son filmi The Man From Nowhere çok beğenildi. Elimde duruyor benim de. İzlemek için doğru zamanı bekliyorum :)


Hyun Bin
A Millionaires First Love'da görmüştüm. Evet orada yakışıklılığıyla dikkatimi çekmişti. Hele gamzeleri yok mu of of... Şuan Secret Garden'da izliyorum. Her ne kadar fındık kafa saç modelini hiçbir erkeğe yakıştıramasam da seviyoruz gene. Oradaki hareketleri de çok güldürüyor beni. Komedilerde de başarılı.


Kwon Sang Woo
Bu adamın yakışıklılığı ve karizması tartışılamaz bence. My Tutor Friend'de bayılmıştım serseri haline. More Than Blue'da da çok üzülmüştüm. Zaten o filmde parçalamıştı içimi. Her role gidiyor. Sırf görüntüsü yüzünden bile oynatılır zaten.


TAE HYUN CHA
Bu ismi diğerlerinden farklı bir kategoride tutuyorum. Diğerleriyle kıyaslamak doğru olmaz iki taraf için de. En çok beğendiğim, özellikle mimik konusunda ustalaşmış bir aktördür. Oynadığı her yapımı tereddütsüz izliyorum. Film kötü olsa bile izlettirebilen bir aktör. Hangi role koysan yakışıyor. Komedilere de oldukça yakışan bir yüzü var. İzlerken çok güldürüyor insanı. Ben film yapacak olsam ilk tercih edeceğim isim olurdu. On numara bir oyuncu. My Sassy Girl'de beğenmezken -tip olarak- Speedy Scandal'da bayılmıştım, çok karizma duruyordu. Beğeniyorum ama aman aman çok yakışıklı değil. Gerçi bu onun için bir artı diye düşünüyorum. Başarısını gölgelemiyor, onun önüne geçmiyor çünkü. En favorisin panpa!

10 yorum:

  1. eğlenerek okudum ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Buna sevindim, rica ederim :)

    YanıtlaSil
  3. gerçekten çok iyi yazmışsın :) ama inanılır gibi değill choi siwon'u ve oh! my lady dizisindeki karakterinden oyunculuğundan nasıl bahsetmezsin :S

    YanıtlaSil
  4. Nasıl bahsetmem çünkü izlemedim henüz :/

    YanıtlaSil
  5. Lee Min Ho favorim onun yerini kimseler tutamaz benim için:) He bu onun ne kadar umurunda, hiç değil :)

    İkinci favorim da Heastresting'deki Yönetmen Kim, üçüncü favorim de Secret Garden Hyun Bin :)

    YanıtlaSil
  6. Lee Min Ho gerçekten geleceği çok parlak bir oyuncu ben de çok beğeniyorum :)

    Yönetmen Kim'e gelirsek; o dizide keşfedip en beğendiğim karakter olmuştu.

    Hyun Bin için de aynı şeyleri söyleyeceğim zaten, onu da pek beğenirim ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Personal Taste'yi izlemişsiniz ama oan özel bir bölüm postu yapmamışsınzı analdığım kadarıyla.
      Hadi bir de ona yapın, hak edyor bence o dizi bunu ;)
      Ben de yeni bitirdim de personal teste'yi, sevdim onu da, özellikle de lee min ho'yu çok beğendim dizide, üstüne başına iş adamlığına bayıldım..:) blogumda da uzun uzun anlattım:)
      yorumlarına sunuyorum :)

      http://bendengecenkikayeler.blogspot.com/2012/09/kore-dizisi-personal-taste.html

      Sil
    2. Evet izledim ama çok oldu izleyeli. Aklıma yazacak pek bir şey gelmez o yüzden konusunu açmadım :)

      Sil
    3. You're Beautiful'a dair da özel bir post yapmadın sanırım.
      Ben blogun takipçisi olarak, sonradan Kore dizilerine merak sarmış biri olduğum için geç takip ediyorum yazıları da, hemen arıyorum izlediğim diziye dair yazmışmısınız diye :)
      Kaleminizi seviyorum ;)
      bana yeni bir dizi tavsiye eder misiniz?
      Bu arada, Jang Geun Suk ile You're Beautiful sayesinde tanıştım, bayıldım ya tipine, ne kadar bebeksi, ne kadar şirin birisi..

      Hatırlarsınız belki,siizn yıllar önce izlediğiniz diziyi ben daha yeni izledim :)

      http://bendengecenkikayeler.blogspot.com/2012/11/youre-beautiful-kore-dizisi.html

      Sil
    4. Evet o diziyi bir kez daha izlemem gerek sanırım post yazmam için :)
      Teşekkür ediyorum ilginize ^^
      Uzun zamandır ben de takip edemiyorum dizileri :( Dream High'ın ilk sezonunu izlemiştim güzeldi izlemediyseniz öneririm:)

      Jang Geun Suk'u izlemediyseniz bir de Baby&Me filminde izleyin. Ben orada vurulmuştum :)

      Sil